7vellen fillobladerdeegpak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
1zakjewalnoten45 g, Baukje,
50gzachte boter of margarine
75gsuiker
2theelepelcitroenrasppotje, Baukje,
1ei
25gbloem
1theelepelkaneelpoeder
4appelsElstar,
1eetlepelcitroensap
poedersuiker uit strooibus
½eetlepelboterof margarine om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
(Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
In keukenmachine walnoten fijnmalen. 25 g Boter, 50 g suiker, citroenrasp, ei, bloem en helft van kaneel toevoegen en geheel mengen tot samenhangende massa ontstaat.
Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden.
Besprenkelen met citroensap.
Rest van suiker en kaneel erover strooien.
In steelpan 15 g boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
Vorm invetten. 1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden.
Dun bestrijken met gesmolten boter.
Ander vel deeg in 'stervorm' erop leggen en bestrijken met boter.
Op zelfde wijze nog 3 vellen erop leggen en bestrijken met boter.
Vorm bekleden met deegstapel, hierbij deeg iets over rand van vorm laten hangen.
Walnotenmengsel over deeg verdelen.
Appelmengsel erop scheppen.
Overhangend deeg over vulling terugvouwen.
Tot gebruik pie afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Pie in midden van oven ca. 25 minuten bakken.
Intussen in steelpan rest van boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
2 Vellen fillobladerdeeg uitspreiden op aanrecht en bestrijken met boter.
1 Vel in driehoekjes van ca. 6 x 6 snijden.
Pie uit oven nemen.
Hele vel deeg erop leggen en hoekjes terugvouwen.
Driehoekjes erover strooien.
Pie terugzetten in oven en in nog ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
Pie uit oven nemen en op taartrooster laten afkoelen tot lauwwarm.
(Als u een vorm met losse bodem gebruikt: pie uit vorm nemen.)
Pie bestrooien met poedersuiker en met scherp mes in 4 punten snijden.