2eetlepelspestonaar keuze gemengd met de crème fraîche
Parmezaan
Flammkuchen met Tomaat & Olijven:
30olijven
3tomatenin kleine blokjes gesneden
Oregano
Rucolater garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en bereid het flammkuchendeeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en snijd het in vier gelijke rechthoeken.
Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm naar binnen en druk ze stevig aan.
Bestrijk het deeg met crème fraîche tot aan de rand.
Beleg elk stuk deeg met de ingrediënten voor de verschillende flammkuchenvarianten volgens de onderstaande instructies:
Voor de Flammkuchen met Druiven & Noten: Beleg met druiven en walnoten, en besprenkel met honing.
Voor de Flammkuchen met Pompoen & Mozzarella: Beleg met pompoenblokjes, gedroogde ham, mozzarella en lente-ui.
Voor de Flammkuchen met Pesto & Ham: Beleg met gedroogde ham, tomatenblokjes, hazelnoten, pesto-crème fraîche mengsel en Parmezaan.
Voor de Flammkuchen met Tomaat & Olijven: Beleg met olijven, tomatenblokjes en oregano.
Breng de flammkuchen op smaak met peper en zout (behalve voor de druivenvariant).
Bak de flammkuchen in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.
Garneer de flammkuchen met rucola voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de flammkuchen naar eigen voorkeur beleggen met pikante groenten of seizoensfruit. Experimenteer met verschillende sauzen zoals tomatensaus, pesto of verse kaas voor variatie in de basis.