Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Flan di coco con latte condensato
Eenvoudig recept zonder boter en meel Het woord ‘flan’ hebben de Italianen uit het Frans overgenomen en gezien het feit dat kokos wordt gebruikt, zal dit waarschijnlijk geen authentiek Italiaans gerecht zijn. Maar lekker is het wel!
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
siliconen cakevorm
mixer
Ingrediënten
▢
1
blik
gecondenseerde melk
Friese Vlag – 397 gram
▢
dezelfde inhoud van bovenstaand blikje met gewone melk
▢
225
ml
caramelsaus
zelfgemaakt of uit een flesje
▢
4
eieren
▢
175
gram
gemalen kokos
▢
50
gram
suiker
Instructies
Gebruik een siliconen cakevorm (andere cakevormen invetten met olie of margarine) en oven voorverwarmen op 180 graden (forno 180 gradi).
Giet de caramelsaus over de bodem van de cakevorm.
De eieren met suiker stevig opkloppen en de overige ingrediënten toevoegen en even goed mixen.
Massa in cakevorm gieten in de oven ongeveer 35-45 minuten mooi bruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Aanrader is om deze kokosflan warm te eten, maar koud is ie ook erg lekker!
Niet te zoet, dus ook lekker met een glas prosecco!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Italië