Flan di coco con latte condensato

Flan di coco con latte condensato

Eenvoudig recept zonder boter en meel Het woord ‘flan’ hebben de Italianen uit het Frans overgenomen en gezien het feit dat kokos wordt gebruikt, zal dit waarschijnlijk geen authentiek Italiaans gerecht zijn. Maar lekker is het wel!
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk Friese Vlag – 397 gram
  • dezelfde inhoud van bovenstaand blikje met gewone melk
  • 225 ml caramelsaus zelfgemaakt of uit een flesje
  • 4 eieren
  • 175 gram gemalen kokos
  • 50 gram suiker

Instructies

  • Gebruik een siliconen cakevorm (andere cakevormen invetten met olie of margarine) en oven voorverwarmen op 180 graden (forno 180 gradi).
  • Giet de caramelsaus over de bodem van de cakevorm.
  • De eieren met suiker stevig opkloppen en de overige ingrediënten toevoegen en even goed mixen.
  • Massa in cakevorm gieten in de oven ongeveer 35-45 minuten mooi bruin bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Aanrader is om deze kokosflan warm te eten, maar koud is ie ook erg lekker!
Niet te zoet, dus ook lekker met een glas prosecco!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Italië