Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Flensjes met fruitsalade en ijs
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koekenpan met anti-aanbaklaag, Ø ca. 18 cm,
ijsbolletjeslepel
maatkan
handmixer
Steelpan
Ingrediënten
▢
70
g
bloem
▢
½
theelepel
zout
▢
1
groot ei
nr. 2,
▢
2
deciliter
melk
▢
50
g
boter of margarine
▢
4
eetlepel
vloeibare
oranjebloesemhoning,
▢
4
eetlepel
sinaasappellikeur
slijter,
▢
1
pak
verse fruitcocktail
400 g, AH,
▢
¼
liter
roomijs banaan
bak 1 liter, Carte d'Or,
Instructies
Boven maatkan bloem zeven.
Zout erdoor roeren.
Ei erboven breken.
Helft van melk toevoegen.
Al kloppend met handmixer rest van melk toevoegen.
Blijven -kloppen tot glad beslag ontstaat.
In steelpan (of magnetron) 20 g boter smelten.
Gesmolten boter door beslag roeren.
Beslag ca. 15 minuten laten staan.
In kommetje honing en 3 eetlepels sinaasappellikeur door elkaar roeren.
In koekenpan 1/8 deel van rest van boter verhitten.
1/8 Deel van beslag in pan schenken en over panbodem laten uitvloeien.
Flensje bakken tot bovenkant bijna droog is.
Flensje met spatel keren en onderkant in nog ca. 1 minuut goudbruin bakken.
Flensje op bord laten glijden en warm houden (op pan met kokend water of onder aluminiumfolie).
Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken.
Flensjes bestrijken met honingmengsel en in vieren vouwen.
Op vier borden elk 2 opgevouwen flensjes met punten tegen elkaar leggen.
Fruitcocktail in midden erop scheppen.
Hierop met ijsbolletjeslepel bolletje bananenijs scheppen.
Rest van sinaasappellikeur erover sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Pannenkoeken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch