Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Flensjes met Kaneelijs en Geglaceerde Appel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
60
gr
bloem
▢
2
dl
melk
▢
Snufje
zout
▢
½
eetlepel
suiker
▢
Geraspte schil van 1/2 citroen
▢
Geraspte schil van 1/2 sinaasappel
▢
3
eetlepels
gesmolten boter
▢
200
gr
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
4
appels
in partjes
▢
Kaneelijs
Instructies
Klopt in een kom de eieren, bloem en melk tot een glad beslag.
Voeg een snufje zout, suiker, geraspte schil van citroen en sinaasappel, en gesmolten boter toe aan het beslag.
Roer goed door en laat het beslag 1 uur rusten.
Bak dunne flensjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Smelt suiker en vanillesuiker in een pan tot het lichtbruin kleurt.
Voeg de appelpartjes toe en laat ze in ongeveer 35 minuten zachtjes karameliseren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de flensjes met de geglaceerde appel partjes en voeg een bolletje (kaneel)ijs toe.
Geniet van dit heerlijke nagerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Pannenkoeken
Feestdagen etc
Kerst