Verwarm in een sauspan de helft van het kriekbier samen met de suiker, 1/2 zakje vanillesuiker en een snufje kaneel tot het kookpunt.
Voeg de kersen toe en verwarm deze 2-3 minuten mee.
Roer het aardappelmeel met 1 eetlepel water glad en voeg dit toe aan de saus om deze licht te binden.
Meng in een kom de bloem, het ei, de rest van het kriekbier, de rest van de vanillesuiker en een snufje kaneel tot een glad beslag.
Verhit telkens een klontje boter in een kleine koekenpan en bak van het beslag 4 flensjes.
Leg de flensjes op vier borden.
Verdeel de kersen, de kriekensaus en een bol vanilleroomijs over de flensjes.
Bestrooi royaal met poedersuiker en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit zoete gerecht past een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een lichtzoete rode wijn zoals een Brachetto d'Acqui, die de fruitige en zoete smaken van de kriekensaus en het vanilleroomijs complementeren.