Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Flinterige Notenflensjes
Crêpelines
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
beslagkom
Garde
flensjespan
invetkwastje
amandelmolen
kommen
roomklopper
Ingrediënten
▢
300
g
bloem
▢
100
g
kokosbloesemsuiker
een gezondere suikeroptie
▢
Snufje
zeezout
▢
5
scharreleieren
▢
6
dl
ongezoete amandelmelk
▢
Boter
om te bakken
▢
150
g
gemengde noten
bijvoorbeeld hazelnoten, walnoten, amandelen
▢
25
g
kokosbloesemsuiker
▢
1
dl
ongezoete plantaardige slagroom
▢
1
eetlepel
ahornsiroop
als suikervervanger
▢
Notenlikeur naar keuze
Instructies
Maak een glad beslag van gezeefde bloem, kokosbloesemsuiker, zeezout, eieren en amandelmelk.
Rooster de gemengde noten lichtjes in een pan en maal ze fijn met behulp van de amandelmolen.
Voeg kokosbloesemsuiker toe en breng op smaak met opgeklopte plantaardige slagroom gezoet met ahornsiroop.
Bak flinterdunne flensjes met het beslag.
Doop de flensjes direct na het bakken in de notenlikeur, rol ze op en rangschik ze naast elkaar op een schaal.
Serveer elk flensje met een royale topping van de notenpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Experimenteer met verschillende notencombinaties, zoals walnoten of amandelen.
Voeg een vleugje rum of cognac toe aan de notenlikeur voor een extra vleugje luxe.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
10
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pannenkoeken
Land van herkomst
Frankrijk