Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Foie de porc à l'Espagnole
varkenslever op z'n Spaans
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
600
g
varkenslever
▢
4
paprika's
▢
2
grote
tomaten
▢
2
uien
▢
100
g
boter
▢
zout
▢
peper
▢
2
teentjes
knoflook
▢
50
g
boter
▢
½
dl
bouillon
▢
50
g
bloem
▢
2
eetlepels
azijn
▢
peterselie
Instructions
Was de tomaten, snij ze doormidden bestrooi beide helften met wat zout en laat ze gedurende een halfuur uitlekken.
Schil de knoflook en hak ze fijn.
Was de paprika's, snij ze doormidden, haal er de zaadjes en zaadlijsten uit en snij ze in
juliënne.
Schil de uien en snij ze in ringen.
Was wat peterselie en hak deze fijn.
Zet de friteuse op 175 C.
Als de tomaten voldoende uitgelekt zijn, droog ze dan en sauteer ze in 30 g boter.
Sauteer in een andere pan in 30 g boter in 20 minuten de juliënne paprika gaar.
Voeg na tien minuten de helft van de knoflook toe.
Snij de lever in dunne plakken, haal ze door de bloem en haal de uienringen door de rest van de bloem.
Sauteer in de rest van de boter de lever bruin en gaaren bestrooi ze met peper en zout.
Sauteer de uienringen in de friteuse bruin.
Geef ondertussen de rest van de knoflook bij de lever.
Als deze klaar is, leg ze dan op een voorverwarmde schaal, deglaceer het braadvocht met de azijn en de bouillon en laat nog even doorkoken.
Leg de halve tomaten bij de lever, geef er de juliënne paprika bij, de bruine uienringen en schenk er de saus over.
Bestrooi met wat peterselie en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Spanje