Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Forel met champignons in een crèmesaus
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Steelpan
Ingrediënten
▢
2
forelfilets
▢
150
gram
champignons
▢
10
cl
crème fraîche
▢
2
el
citroensap
▢
1
el
maïzena
▢
2½
cl
cognac
▢
6
aardappels
▢
olie
▢
boter
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Maak de champignons schoon en snijd het onderste gedeelte van het voetje af.
Snijd ze in vieren of zessen naar gelang de grootte van de champignons.
Schil de aardappels.
Zet een steelpan op hoog met 1 eetlepel olie en een klontje boter.
Bak hierin de champignons.
Zet het vuur lager en voeg de crème fraîche en de cognac toe.
Kook de aardappels.
Meng in een klein schaaltje de maïzena met het citroensap. voeg dit papje toe aan het champignonmengsel en roer goed door.
De saus zal nu wat dikker worden.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de forelfilets aan beide kanten.
Zodra deze filets bijna gaar zijn voeg dan 40 gr. boter en wat zout en peper toe.
Verdeel de filets over de borden met de aardappelen en schep wat saus met champignons bij de filets.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis