Forel met champignons in een crèmesaus

Forel met champignons in een crèmesaus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 forelfilets
  • 150 gram champignons
  • 10 cl crème fraîche
  • 2 el citroensap
  • 1 el maïzena
  • cl cognac
  • 6 aardappels
  • olie
  • boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Maak de champignons schoon en snijd het onderste gedeelte van het voetje af.
  • Snijd ze in vieren of zessen naar gelang de grootte van de champignons.
  • Schil de aardappels.
  • Zet een steelpan op hoog met 1 eetlepel olie en een klontje boter.
  • Bak hierin de champignons.
  • Zet het vuur lager en voeg de crème fraîche en de cognac toe.
  • Kook de aardappels.
  • Meng in een klein schaaltje de maïzena met het citroensap. voeg dit papje toe aan het champignonmengsel en roer goed door.
  • De saus zal nu wat dikker worden.
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de forelfilets aan beide kanten.
  • Zodra deze filets bijna gaar zijn voeg dan 40 gr. boter en wat zout en peper toe.
  • Verdeel de filets over de borden met de aardappelen en schep wat saus met champignons bij de filets.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis