Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frambozenbavarois met coulis van kiwi
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
frambozen
eventueel diepvries
▢
½
eetlepel(s)
citroensap
▢
4
blaadjes
gelatine
▢
3
ei
▢
2
eetlepel(s)
Diverse kaassoorten
▢
2
dl
room
▢
125
g
suiker
▢
1
kiwi
Instructies
Begin 6 uur van tevoren :
Week de gelatineblaadjes enkele min. in ruim koud water.
Breng intussen 3,5 eetl. water aan de kook met de suiker.
Neem de pan van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, flink roerend, op in het suikerwater.
Plet de frambozen (indien diepvries eerst laten ontdooien) met een vork en roer ze samen met het citroensap onder het gelatinemengsel.
Terwijl deze bereiding wat afkoelt, klopt u de eiwitten en de slagroom stijf.
Roer eerst de verse kaas en vervolgens de slagroom door de frambozenbrij.
Ten slotte schept u er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.
Strijk een cake- of puddingvorm of individuele vormpjes in met olie en schep er de bavarois in.
Laat ten minste 6 u opstijven in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk