Leg de bleekselderijboogjes in een kom met ijskoud water en ijsblokjes om ze knapperig te maken.
Boen de aardappels schoon en kook ze in een bodempje gezouten water gedurende 15-20 minuten.
Giet de aardappels af, laat iets afkoelen en pel ze.
Snijd in dikke plakjes en doe in een kom.
Giet azijn over de warme aardappels en bestrooi met zout en peper.
Snijd de ham in reepjes.
Laat de bleekselderij uitlekken en dep droog met een theedoek.
Klop de slagroom met een mixer half stijf en voeg al kloppend citroensap toe.
Klop de crème fraîche en mosterd erdoor.
Voeg voorzichtig de bleekselderij, ham en slagroomdressing toe aan de aardappels en meng alles goed.
Breng de salade op smaak met zout en peper.
Verdeel over borden en garneer met selderijblad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een knapperig stokbroodje en een glas droge witte wijn voor een complete Franse ervaring.Wijnadvies:Combineer met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, die de smaken van de aardappelsalade mooi aanvult.