Franse Aardappelsalade met Ham en Verfijnde Bleekselderij
Ingrediënten
Instructies
- Was de bleekselderij en snijd deze in dunne boogjes.
- Bewaar het selderijblad.
- Leg de boogjes in een kom met ijskoud water en ijsblokjes.
- Boen de aardappels schoon en kook ze in een bodempje water met zout in 15 à 20 minuten gaar.
- Giet de aardappels af, laat ze iets afkoelen en pel ze.
- Snijd ze vervolgens in dikke plakjes en doe ze in een kom.
- Giet azijn over de aardappels en bestrooi met zout en peper.
- Snijd de ham in reepjes.
- Laat de bleekselderij uitlekken en dep deze goed droog in een theedoek.
- Klop met een mixer de slagroom half stijf en voeg al kloppend citroensap toe.
- Klop crème fraîche en mosterd erdoor.
- Voeg voorzichtig bleekselderij, ham en geklopte slagroom toe aan de aardappels en meng alles goed.
- Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Verdeel de salade over de borden en garneer met selderijblad.