Franse Aardappelsalade met Ham en Verfijnde Bleekselderij

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 750 gram kleine ongeschilden aardappels
  • Zout
  • 2 eetlepels azijn of witte wijnazijn
  • Peper
  • 125 gram dikke plakken achterham
  • 125 ml slagroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels crème fraîche

Instructies

  • Was de bleekselderij en snijd deze in dunne boogjes.
  • Bewaar het selderijblad.
  • Leg de boogjes in een kom met ijskoud water en ijsblokjes.
  • Boen de aardappels schoon en kook ze in een bodempje water met zout in 15 à 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af, laat ze iets afkoelen en pel ze.
  • Snijd ze vervolgens in dikke plakjes en doe ze in een kom.
  • Giet azijn over de aardappels en bestrooi met zout en peper.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Laat de bleekselderij uitlekken en dep deze goed droog in een theedoek.
  • Klop met een mixer de slagroom half stijf en voeg al kloppend citroensap toe.
  • Klop crème fraîche en mosterd erdoor.
  • Voeg voorzichtig bleekselderij, ham en geklopte slagroom toe aan de aardappels en meng alles goed.
  • Breng de salade op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de salade over de borden en garneer met selderijblad.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Lunch / Salade / Vlees
Land van herkomst Frankrijk