Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Franse groentetaart met rauwe ham
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
quichevorm
Ingrediënten
▢
1
blik
croissantdeeg
danerolles
▢
2
eetlepels
olijfolie traditioneel
▢
1
zak
Franse roerbakgroenten à 400 g
▢
1
eetlepel
gedroogde oregano
▢
50
g
zwarte olijven zonder pit
grof gehakt
▢
peper
▢
zout
▢
100
g
rauwe ham
▢
3
eieren
▢
1
beker
crème fraîche à 125 ml
▢
100
g
geraspte belegen kaas
Instructies
Bekleed de bodem en randen van een lage taart- of quichevorm (24 cm ø) met het croissantdeeg.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroenten in ± 5 minuten al omscheppend beetgaar.
Roer de oregano, olijven, peper en zout naar smaak door de groenten.
Schep de groenten op de deegbodem en verdeel de plakjes ham ertussen.
Klop de eieren los en roer de crème fraîche en geraspte kaas erdoor.
Schenk het eimengsel over de groenten in de taartvorm.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart uit de oven 5 minuten rusten.
Snijd de groententaart in punten en serveer warm.
Lekker met krulsla melange met knoflook-kruidencroutons.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Huiswijn Rosé
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk