Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fricandeau met tonijn in slablad
Porties:
12
stuks
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
1
blikje
tonijn
op olie (200 g), uitgelekt
▢
4
Ansjovis filets
fijngehakt
▢
4
eetlepels
olijvonaise
of mayonaise
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
cayennepeper
▢
1
kropje sla
bijv. little gem
▢
12
plakjes
fricandeau
vleeswaar
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
3
takjes
basilicum
blaadjes in reepjes
Instructies
In keukenmachine tonijn met ansjovis en olijvonaise pureren.
Citroensap en peper naar smaak erdoor mengen.
Blaadjes van krop little gem losmaken, wassen en goed laten uitlekken.
Blaadjes sla op schaal zetten.
Tonijnpuree erin scheppen.
Plakjes fricandeau losjes vouwen en op tonijn in sla leggen.
Kappertjes en basilicum erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Witlof: Vervang de blaadjes little gem door blaadjes witlof.
Reken dan op 2 dikke struikjes witlof voor twaalf hapjes.
Voedingswaarden
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Varkensvlees
/
Vis
/
Vlees
Jaargetijde:
Snel te maken