Kook de mosselen in licht gezouten water gedurende 10-15 minuten, totdat de schelpen openstaan.
Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelpen.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de spekblokjes knapperig.
Snijd de tomaten kruisgewijs in, dompel ze kort in kokend water en daarna in koud water.
Ontvel de tomaten, snijd ze in dikke plakken en leg ze op het gebakken spek.
Klop de eieren in een kom met een garde en voeg zout, peper, gemengde kruiden, bloem en melk toe.
Giet het eimengsel voorzichtig in de pan over het spek en de tomaten.
Leg de mosselen bovenop het eiermengsel.
Dek de pan af en laat het gerecht op laag vuur stollen.
Serveer warm, direct uit de pan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperig brood of een frisse groene salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.