Friese Mossel-Eierpot

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 50 gram doorregen spek
  • 10 gram boter
  • 3 tomaten
  • 6 eieren
  • 1 theelepel gemengde kruiden uit de diepvries
  • 1 el bloem
  • 1 kopje melk
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Kook de mosselen 10 tot 15 minuten in licht gezouten water tot de schelpen openstaan.
  • Laat ze afkoelen en haal ze uit de schelpen.
  • Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak het knapperig in een pan.
  • Snijd de tomaten kruisgewijs in, dompel ze afwisselend in kokend en koud water om ze te ontvellen.
  • Snijd ze in dikke plakken en leg ze op het spek.
  • Klop de eieren met een garde, voeg zout, peper, kruiden, bloem en melk toe en giet het mengsel in de pan.
  • Leg de mosselen op het eiermengsel.
  • Dek de pan af en laat het gerecht op zacht vuur stollen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij dit gerecht.
Serveer dit traditionele Friese gerecht warm, en geniet van de heerlijke combinatie van mosselen, eieren en spek!

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 24 g | Vet: 18 g | Zout: 3 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Varkensvlees / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Friesland / Nederland