Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Frikadel Jagung
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
maïs
▢
1
ui
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
kleine
prei
alleen het wit
▢
1
bosje
selderie
▢
2
theelepel
suiker
▢
peper & zout
▢
2
ei
▢
bloem
▢
5
dl
slaolie om te frituren
Instructies
Pel de ui en de knoflook en maal deze fijn.
Laat de inhoud van de blikken maïskorrels uitlekken en maal deze niet al te fijn.
Breng dit alles over in een schaal.
Maak de prei en de selderie schoon, was ze en snijd beide zeer fijn en voeg ze toe aan het gemalen mengsel.
Breng het geheel op smaak met de suiker, peper en zout.
Kluts de eieren en roer ze erdoorheen.
Strooi er wat tarwebloem bij tot het geheel vast aanvoelt.
Laat in een wadjan de slaolie goed heet worden.
Vorm met een lepel koekjes van het mengsel en laat ze in de slaolie van de lepel glijden.
Bak de koekjes tot ze goudbruin van kleur zijn en laat ze uitlekken
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze frikandel kan zowel warm en koud worden gegeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië