Frikadel Jagung
Ingrediënten
- 2 maïs
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 kleine prei alleen het wit
- 1 bosje selderie
- 2 theelepel suiker
- peper & zout
- 2 ei
- bloem
- 5 dl slaolie om te frituren
Instructies
- Pel de ui en de knoflook en maal deze fijn.
- Laat de inhoud van de blikken maïskorrels uitlekken en maal deze niet al te fijn.
- Breng dit alles over in een schaal.
- Maak de prei en de selderie schoon, was ze en snijd beide zeer fijn en voeg ze toe aan het gemalen mengsel.
- Breng het geheel op smaak met de suiker, peper en zout.
- Kluts de eieren en roer ze erdoorheen.
- Strooi er wat tarwebloem bij tot het geheel vast aanvoelt.
- Laat in een wadjan de slaolie goed heet worden.
- Vorm met een lepel koekjes van het mengsel en laat ze in de slaolie van de lepel glijden.
- Bak de koekjes tot ze goudbruin van kleur zijn en laat ze uitlekken
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze frikandel kan zowel warm en koud worden gegeten.