Frikadel Jagung

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 maïs
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kleine prei alleen het wit
  • 1 bosje selderie
  • 2 theelepel suiker
  • peper & zout
  • 2 ei
  • bloem
  • 5 dl slaolie om te frituren

Instructies

  • Pel de ui en de knoflook en maal deze fijn.
  • Laat de inhoud van de blikken maïskorrels uitlekken en maal deze niet al te fijn.
  • Breng dit alles over in een schaal.
  • Maak de prei en de selderie schoon, was ze en snijd beide zeer fijn en voeg ze toe aan het gemalen mengsel.
  • Breng het geheel op smaak met de suiker, peper en zout.
  • Kluts de eieren en roer ze erdoorheen.
  • Strooi er wat tarwebloem bij tot het geheel vast aanvoelt.
  • Laat in een wadjan de slaolie goed heet worden.
  • Vorm met een lepel koekjes van het mengsel en laat ze in de slaolie van de lepel glijden.
  • Bak de koekjes tot ze goudbruin van kleur zijn en laat ze uitlekken

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze frikandel kan zowel warm en koud worden gegeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië