Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Aardappel-Bonensalade met Tonijn en Pesto
Een frisse aardappel-bonensalade met tonijn, rode pesto, sinaasappelsap en kappertjes. Heerlijk als lichte lunch of zomers bijgerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wijde lage slaschaal (1,5 liter)
vergiet
kookpan
Ingrediënten
▢
600
g
vastkokende aardappels
▢
Zout
naar smaak
▢
200
g
gebroken sperziebonen
▢
200
g
bospeen
in blokjes gesneden
▢
2
sjalotjes
gesnipperd
▢
2
blikken
tonijn in olie
à netto ca. 200 g
▢
1½
eetlepel
rode pesto
▢
1
dl
sinaasappelsap
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
Versgemalen zwarte peper
naar smaak
Instructies
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
Kook de aardappelplakjes in gezouten water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Kook de sperziebonen in gezouten water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Maak de bospeen schoon, was deze en snijd in kleine blokjes.
Spoel de aardappelplakjes en sperziebonen onder koud stromend water in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
Pel en snipper de sjalotjes.
Giet de tonijn af boven een kom en bewaar de olie.
Meng de rode pesto, sinaasappelsap, sjalotjes en kappertjes door de tonijnolie.
Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Verdeel de tonijn in stukjes.
Meng de aardappelplakjes, sperziebonen, wortelblokjes en tonijn door de dressing.
Dek de salade af en zet minstens 30 minuten in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.
Roer de salade voor het serveren nogmaals door.
Doe de salade over in een wijde slaschaal en serveer met knapperige ciabatta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo, past uitstekend bij de lichte smaken van deze aardappel-bonensalade.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Lunch
/
Salade
/
Vis
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Zomer