Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Bloemkoolrisotto met Soya Reepjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine
bloemkool
in kleine roosjes en stronk in kleine blokjes
▢
750
ml
groentebouillon
van 1 bouillonblokje
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
200
g
risottorijst
arborio
▢
50
ml
droge witte wijn
▢
1
pakje
Alpro® Soya Reepjes
mild of pittig gekruid
▢
125
g
rucola
▢
50
g
oude kaas
geraspt
▢
1
bosje
verse tijm
fijngehakt
▢
Alpro® Soya Bakken & Braden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de bloemkoolblokjes in 750 ml groentebouillon tot ze gaar zijn.
Pureer de bloemkool met een staafmixer en zet apart.
Verwarm een gietijzeren pan met een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
Fruit de ui en knoflook gedurende ca.
5 minuten, tot de ui glazig is.
Voeg de risottorijst toe en bak kort mee.
Blus af met de witte wijn en voeg een schep bouillon van de bloemkool toe.
Blijf roeren en voeg telkens een schep bouillon toe zodra deze is opgenomen, herhaal tot de risotto gaar is.
Verwarm ondertussen in een koekenpan een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden.
Bak hierin de bloemkoolroosjes en de Alpro® Soya Reepjes tot ze goudbruin zijn.
Schep de bloemkoolroosjes en Alpro® Soya Reepjes samen met een deel van de rucola door de bijna gare risotto.
Breng op smaak met zout en peper.
Garneer de risotto met de overgebleven rucola, geraspte oude kaas en verse tijm.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch