Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Courgette Carpaccio met Parmezaanse Kaas
Een verfijnde courgette carpaccio met Parmezaanse kaas, zwarte olijven, en een vleugje citroen. Perfect als licht en gezond voorgerecht op een zomerse dag.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
8
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
dunschiller
Ingrediënten
▢
1
dunne
courgette
▢
Ontpitte zwarte olijven
fijngehakt
▢
Parmezaanse kaas
afgeschaafd
▢
Olijfolie
van goede kwaliteit
▢
Citroensap
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
Zeezout
Instructies
Snijd de courgette met een dunschiller in dunne plakjes en leg deze op een groot bord.
Strooi de fijngehakte zwarte olijven over de courgetteplakjes.
Garneer met afgeschaafde Parmezaanse kaas, een snufje grof zeezout en wat versgemalen zwarte peper.
Besprenkel rijkelijk met vers citroensap en olijfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past uitstekend bij deze lichte carpaccio.
Voedingswaarden
Calories:
130
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch