Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Mango-Komkommer Chutney
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
mango
▢
½
komkommer
▢
2
eetlepels
rozijnen
▢
4
eetlepels
basterdsuiker
▢
4
eetlepels
citroensap
▢
Enkele
blaadjes munt
Instructies
Pel de ui en snipper hem fijn.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak de ui op een laag vuur in circa 10 minuten glazig.
Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de komkommer vervolgens in blokjes.
Voeg mango, komkommer, rozijnen, basterdsuiker en citroensap toe aan de ui.
Was de munt en snijd de blaadjes in reepjes.
Voeg de munt toe aan het mengsel.
Voeg ½ liter water toe.
Laat de chutney op een laag vuur circa 1 uur koken tot ongeveer 2 dl vocht is verdampt.
Roer af en toe door.
Kook 2 jampotjes uit met sodawater en spoel ze om met heet water.
Vul de potjes met de chutney en sluit ze af met het dekseltje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze chutney is heerlijk bij een Oosterse rijsttafel
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, vormt een verfrissend contrast met deze chutney.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.02
g
|
Sugar:
42
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch