1potUnox bockworsten685 g, uitgelekt en in dikke plakjes gesneden
Optioneel:
gehaktebieslookvoor garnering
Instructies
Scheur de sneetjes witbrood in grove stukjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de broodstukjes met de gesnipperde knoflook op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
Schep de knoflookcroutons uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Was de sla grondig en droog deze goed.
Meng in een grote kom de sla met de rode ui, tomaten, avocado, komkommer en plakjes bockworst.
Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden en garneer met de knoflookcroutons.
Optioneel: strooi gehakte bieslook over de salade voor extra smaak.
Serveer met bruin stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een stevig bruin stokbrood en eventueel een frisse vinaigrette voor extra smaak.Wijnadvies:Combineer met een verfrissende rosé zoals Oranjerivier rosé, die perfect aansluit bij de hartige en frisse elementen van de salade.