Salade met Bockworst en Knoflookcroutons
Geniet van deze smakelijke salade met bockworst en knoflookcroutons als een bevredigende en voedzame maaltijd!
Ingrediënten
- 2 sneetjes witbrood
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 zak sla 400 gram
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 4 tomaten in partjes gesneden
- 1 avocado in stukjes gesneden
- ½ komkommer in plakjes gesneden
- 1 pot Unox bockworsten à 685 g uitgelekt en in dikke plakjes gesneden
- Optioneel:
- gehakte bieslook voor garnering
Instructies
- Scheur de boterhammen in grove stukjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het brood met de knoflook op middelhoog vuur tot het lichtbruin en knapperig is.
- Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Was de sla grondig en droog deze goed.
- Meng de sla in een grote kom met de rode ui, tomaten, avocado, komkommer en plakjes worst.
- Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de salade over vier borden en garneer met de knoflookcroutons.
- Optioneel: bestrooi de salade met gehakte bieslook voor extra smaak.
- Serveer de salade met bruin stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een verfrissende rosé zoals Oranjerivier rosé past goed bij deze salade.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g