Salade met Bockworst en Knoflookcroutons

Geniet van deze smakelijke salade met bockworst en knoflookcroutons als een bevredigende en voedzame maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 zak sla 400 gram
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 4 tomaten in partjes gesneden
  • 1 avocado in stukjes gesneden
  • ½ komkommer in plakjes gesneden
  • 1 pot Unox bockworsten à 685 g uitgelekt en in dikke plakjes gesneden
  • Optioneel:
  • gehakte bieslook voor garnering

Instructies

  • Scheur de boterhammen in grove stukjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak het brood met de knoflook op middelhoog vuur tot het lichtbruin en knapperig is.
  • Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Was de sla grondig en droog deze goed.
  • Meng de sla in een grote kom met de rode ui, tomaten, avocado, komkommer en plakjes worst.
  • Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de salade over vier borden en garneer met de knoflookcroutons.
  • Optioneel: bestrooi de salade met gehakte bieslook voor extra smaak.
  • Serveer de salade met bruin stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Een verfrissende rosé zoals Oranjerivier rosé past goed bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Salade / Vlees
Land van herkomst Nederland