Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Sinaasappelsalade met Champagnesorbet en Sinaaskrullen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
g
boter
▢
4
handsinaasappels
▢
1
eiwit
▢
25
g
witte basterdsuiker
▢
25
g
bloem
gezeefd
▢
125
ml
sinaasappelsap
▢
1
eetlepel
honing
▢
1
cm
verse gemberwortel
geschild
▢
1
beker
champagnesorbetijs
500 ml
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Smelt de boter en laat het afkoelen.
Boen een kwart van een sinaasappel schoon en rasp de schil fijn.
Roer in een kom het eiwit, suiker, gezeefde bloem en sinaasappelrasp door elkaar.
Schep de afgekoelde boter erdoor en laat het beslag even rusten.
Kook in een steelpan het sinaasappelsap, honing en gemberwortel op laag vuur tot siroopdikte.
Verwijder de gemberwortel en laat de siroop afkoelen.
Schil de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en snijd ze in ronde plakken.
Verdeel de sinaasappelplakken over vier borden en besprenkel ze met de siroop.
Zet de borden afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep op enige afstand van elkaar 6 bergjes beslag.
Smeer de bergjes uit tot cirkels.
Bak de koekjes ca.
5 minuten in het midden van de oven, tot de randen bruin kleuren.
Haal de bakplaat uit de oven en leg de koekjes voorzichtig op een deegroller of fles om krullen te vormen.
Laat ze afkoelen.
Maak van het overgebleven beslag op dezelfde manier meer koekjes.
Bewaar de afgekoelde sinaaskrullen in een trommel; ze blijven maar enkele uren knapperig.
Haal de borden met sinaasappelplakken uit de koelkast en plaats in het midden van elk bord een bol champagnesorbetijs.
Steek de sinaaskrullen in het sorbetijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze frisse sinaasappelsalade met champagnesorbet en sinaaskrullen direct als verfrissend voorgerecht of dessert.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
/
Salade
/
Voorgerechten