Geniet van een lichte en verfrissende pastaschotel met spaghettini, asperges en een heerlijke citroenrucola-mix. Dit gerecht is perfect voor een snelle, gezonde maaltijd vol smaak en kleur.
Voeg 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout toe en blancheer de asperges 3-4 minuten.
Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en houd ze onder koud stromend water.
Laat de asperges uitlekken en doe ze in een kom.
Breng het water weer aan de kook en voeg de spaghettini toe.
Kook de pasta al dente, laat hem uitlekken en doe hem terug in de pan.
Meng in de kom de rucola, verse peper, citroenschil, knoflook en 70 g Parmezaanse kaas door de asperges.
Voeg dit mengsel toe aan de pasta, sprenkel het citroensap en de rest van de olijfolie erover.
Bestrooi met wat zout en versgemalen zwarte peper.
Roer goed zodat het mengsel gelijkmatig wordt verdeeld over de pasta.
Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt ook een andere pasta nemen zoals tagliatelle, macaroni of fusilli.Wijnadvies:Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc