Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Versie van Gevulde Peren met Pruimen
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
spuitzak met spuitmondje
Ingrediënten
▢
4
vellen
volkoren bladerdeeg
▢
150
gram
milde geitenkaas
▢
1 ½
eetlepel
olijfolie
▢
4
rijpe
handperen
▢
Sap van 1 citroen
▢
1
ei
losgeklopt
▢
2
dl
rode wijn
▢
20
gedroogde
pruimen
ontpit
Instructies
Laat de vellen volkoren bladerdeeg ontdooien.
Mix de geitenkaas met olijfolie tot een smeuïg mengsel en doe het in een spuitzak met spuitmondje.
Schil de peren (bewaar de steeltjes) en hol ze voorzichtig uit met een lepel, bijna tot onderaan.
Wrijf de buitenkant van de peren in met citroensap.
Spuit het geitenkaasmengsel in de uitgeholde peren.
Rol het bladerdeeg dun uit en vouw het om de peren, snijd overtollig deeg weg.
Snijd blaadjes van de restjes deeg en vouw deze om de bovenkant van de peer.
Plaats de steeltjes terug in de peren en bewaar ze in de koelkast tot gebruik.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Bak de gevulde peren in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Verwarm ondertussen de rode wijn in een pan en laat de gedroogde pruimen er ongeveer 15 minuten in wellen.
Serveer de gebakken peren op een bord en schep de gewelde pruimen en een beetje rode wijn eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept
stuur
hem mij dan toe.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit