Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Zalmtartaar met Limoen en Basilicum in Slablaadjes
Een frisse en verfijnde zalmtartaar met basilicum, geserveerd in slablaadjes voor een elegante start van je maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
mes
borden
Ingrediënten
▢
250
g
verse zalm
gefileerd en ontveld
▢
100
g
gerookte zalm
▢
1
limoen
▢
2
eetlepels
heel fijngehakte basilicum
▢
Zout en versgemalen peper
naar smaak
▢
8
blaadjes
lollo bionda
slasoort, uit het hart van de krop
▢
8
blaadjes
basilicum
Instructies
Snijd de verse en gerookte zalm in kleine stukjes.
Schil de limoen dun en snijd de schil in dunne reepjes.
Kook de limoenreepjes 3 minuten in kokend water, koudspoelen, opnieuw koken en koudspoelen.
Laat uitlekken.
Pers het sap uit de limoen.
Meng de zalmsoorten met de basilicum en breng op smaak met limoensap, zout en peper.
Serveer de zalmtartaar in de blaadjes lollo bionda.
Garneer met de limoenreepjes en basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer een frisse
Sauvignon Blanc
of een
Chablis
bij de zalmtartaar voor een perfecte balans van smaken.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
300
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer