Wel de rozijnen in een kom met warm water en laat ze daar na uitlekken.
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Schil de appel,boor het klokhuis eruit, snijd deze in blokjes en besprenkel deze met citroensap. Pel de banaan, snijd deze in plakjes en besprenkel deze met citroensap.
Laat de ananas uitlekken.
Rol de plakjes ham op.
Bak de spekblokjes uit.
Voeg de zuurkool toe,leg een deksel op de pan en laat de zuurkool 5minuten zachtjes stoven.
Schep er dan de rozijnen, appelblokjes en kaneel door en leg er de plakjes banaan op.
Stoof het zuurkool mengsel nog 5 minuten.
Giet de aardappelen af,stamp ze fijn en roer er de melk,nootmuskaat en peper door.
Vet een ovenschaal in en schep hierin het zuurkool mengsel.
Leg de rolletjes ham en de ananasschijven op de zuurkool.
Schep de aardappelpuree er boven op en bestrooi het met de geraspte kaas.
Zet de schaal 15 minuten voorverwarmde oven van 180ºC.