Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fruitbavarois
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
wachttijd
7
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
puddingvorm inhoud ca. 1/2 liter (geen metaal),
kom
Keukenmachine
steelpannetje
mixer
Spatel
Koelkast
Ingrediënten
▢
2
pakjes
bosvruchtensalade
á 300 g, diepvries, Frosta,
▢
5
blaadje(s)
witte gelatine
▢
80
g
witte basterdsuiker
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
⅛
liter
slagroom
▢
100
g
magere kwark naturel
▢
½
eetlepel
olie om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
Vruchtensalade in ca. 3 à 4 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
Intussen in keukenmachine 1 pakje salade pureren.
Vruchtenpuree boven kom door zeef wrijven.
Suiker erdoor roeren.
In pannetje citroensap verwarmen.
Van vuur af goed uitgeknepen gelatine in citroensap oplossen.
Door vruchtenpuree roeren.
In bak met koud water vruchtenpuree laten afkoelen tot deze lobbig begint te worden.
Intussen vorm invetten.
Slagroom met mixer stijfkloppen.
Kwark door vruchtenpuree roeren.
Slagroom luchtig erdoor spatelen.
Puddingmengsel in vorm scheppen.
In koelkast bavarois in ca. 3 uur laten opstijven.
Rest van vruchtensalade afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Bovenrand van bavarois voorzichtig met mes van vorm losmaken.
Vorm enkele seconden in warm water houden.
Platte schaal vochtig maken en midden op vorm plaatsen.
Samen keren, even schudden en bavarois op schaal laten glijden.
Rest van vruchtensalade rond bavarois scheppen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit