Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fruitige Bavarois met Romige Vanilletoets
Deze luchtige bavarois met fruit naar keuze is een heerlijk fris nagerecht dat smelt in je mond.
Porties:
6
+ 8 uur opstijven
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
Zeef
puddingvorm
Ingrediënten
▢
½
kg
fruit naar keuze
vers of diepgevroren, zoals frambozen, aardbeien, citroen, enz.
▢
200
g
griessuiker
▢
1
dl
water
▢
8
blaadjes
gelatine
▢
½
l
room
▢
1
pakje
vanillesuiker
Instructies
Fruitmengsel bereiden:
Doe het fruit, de griessuiker en het water in een pan.
Laat zachtjes koken tot het fruit zacht is en de smaken goed zijn vermengd.
Indien gewenst, zeef het fruitmengsel om zaadjes te verwijderen.
Gelatine toevoegen:
Week de gelatineblaadjes in koud water zoals beschreven op de verpakking.
Knijp de blaadjes uit en voeg ze toe aan het warme fruitmengsel.
Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
Room en vanille toevoegen:
Klop de room licht op, zodat deze net luchtig is maar niet volledig stijf.
Meng de room voorzichtig door het afgekoelde fruitmengsel.
Voeg de vanillesuiker toe en roer tot een glad mengsel.
Bavarois laten opstijven:
Giet het mengsel in een puddingvorm en dek af met folie.
Laat minstens 8 uur, bij voorkeur een nacht, opstijven in de koelkast.
Serveren:
Haal de bavarois uit de vorm door deze kort in warm water te dompelen en op een schaal te storten.
Garneer met vers fruit en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer deze bavarois met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse rosé.
Voedingswaarden
Calories:
240
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
24
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch