Een kwart ananaszonder schil, in kleine blokjes gesneden
Sap en zest van limoen
3eetlepelswitte rum
2eetlepelsabrikozenjam
1eetlepelmuntfijngehakt
Voor het aardbeienmengsel:
250gramaardbeienin kleine blokjes gesneden
Sap en zest van limoen
3eetlepelslikeur fraise des bois
2eetlepelsaardbeienjam
1eetlepelmuntfijngehakt
Voor de crumble:
200grambloem
100gramboter
50gramsuiker
1ei
Voor de yoghurtcrème:
200mlyoghurt
200mlcrème fraîche
Sap van limoen
1eetlepelpoedersuiker
Instructies
Bereid twee afzonderlijke fruitmengsels volgens de ingrediëntenlijst, maar bewaar de munt voor later.
Marineer de fruitmengsels au bain-marie (of in de stoomoven), 10 minuten op laag vuur.
Snijd de munt fijn en meng deze door beide fruitmengsels.
Laat de fruitmengsels afkoelen en koel ze verder in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).
Meng voor de crumble bloem, boter, suiker en ei tot grove kruimels.
Verspreid de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Laat afkoelen.
Meng voor de yoghurtcrème yoghurt, crème fraîche, limoensap en poedersuiker.
Doe het mengsel in een spuitzak en zet deze in de koelkast tot gebruik.
Bouw de crumble op in hoge glazen door afwisselend lagen ananasmengsel, kruimels, yoghurtcrème, aardbeienmengsel en kruimels toe te voegen, tot de glazen vol zijn.
Garneer de bovenkant van de crumble met extra kruimels, fruit en munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of Muscaat uit Zuid-Frankrijk past goed bij deze crumble.