100gramaardbeien of frambozen uit de depvries of aardbeien of frambozen extract
2elsuiker
Ingrediënten voor de Chocolade dipsaus :
300gramRuby smeltchocoladeSchokobella
Instructies
Warm de oven voor op 170°C, onder en boven warmte of 160°C hetelucht.
Neem de bevroren aardbeien of frambozen en doe deze in een steelpan.
Voeg 2 el suiker toe en breng aan de kook.
Laat het geheel koken tot het meeste vocht verdampt is.
Zeef het boven een kommetje en laat de coulis afkoelen.
Boter; suiker, zout en vanille extract mixen tot een crème.
Eieren 1 voor 1 toevoegen en goed laten opnemen in de massa.
De droge ingrediënten onder elkaar mengen en zeven boven de kom.
Kort door kloppen en de melk toevoegen.
Verder kloppen tot het een mooi geheel is.
Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met een bolletje deeg.
Bak de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.
Doe altijd de prikker test en laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen.
Italiaans kookschuim:
Kook 130 gram suiker met 50 milliliter water tot 120 graden.
Zodra het suikerwater kookt begin je met de volgende stap.
Klop het eiwit op, zet de machine op de hoogste snelheid, zodat het schuim goed luchtig wordt.
Laat het eiwit een paar seconden draaien en voeg 20 gram suiker toe.
Wanneer het suikerwater 120°C zet je de keukenmachine een standje lager in snelheid en voeg je het suikerwater in een kleine straal toe aan je opgeklopte eiwit.
Neem de uitgeknepen gelatine en warm deze even tot ze vloeibaar is.
Voeg ook deze toe aan het eiwit terwijl de machine verder klopt.
Voeg nu de aardbeien of frambozen coulis of een redelijke scheut extract toe.
Klop kort verder tot het geheel gemengd is.
Neem een spuitzak met een rond spuitmondje en doe hierin de crème.
Spuit de crème op de cupcakes.
egin in het midden en werk naar buiten toe, omhoogwerkend tot een een mooie punthoed.
Zet de cupcakes in de koelkast en laat ze een half uurtje rusten.
Smelt de Ruby chocolade.
Dit kun je au bain-marie doen of in de magnetron.
Gebruik je de magnetron ?
Verwarm de chocolade dan met telkens 30 seconden.
Roer de chocolade door tot alles mooi egaal gemengd is.
Schenk de chocolade over in een kommetje waarvan de opening groot genoeg is om de cupcake er onderste boven in te kunnen dippen.
De chocolade die je over hebt kun je laten opstijven en her gebruiken.
Dip de cupcakes in de chocolade en schud lichtjes zodat de overtollige chocolade eraf druipt. Zet ze op een dienblad en laat de chocolade nog even uitharden in de koelkast.