Fruitige zoenen

Fruitige zoenen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten voor het deeg:

  • 150 g boter
  • 150 g Suiker
  • 1 Snufje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren kamertemperatuur
  • 160 g Bloem
  • 30 g cacaopoeder extra donkere
  • ½ TL Bakpoeder
  • ¼ TL Natrium bicarbonaat
  • 50 ml melk kamertemperatuur

Ingrediënten voor het Italiaans kookschuim:

  • 150 gram eiwit
  • 300 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 gram aardbeien of frambozen uit de depvries of aardbeien of frambozen extract
  • 2 el suiker

Ingrediënten voor de Chocolade dipsaus :

  • 300 gram Ruby smeltchocolade Schokobella

Instructies

  • Warm de oven voor op 170°C, onder en boven warmte of 160°C hetelucht.
  • Neem de bevroren aardbeien of frambozen en doe deze in een steelpan.
  • Voeg 2 el suiker toe en breng aan de kook.
  • Laat het geheel koken tot het meeste vocht verdampt is.
  • Zeef het boven een kommetje en laat de coulis afkoelen.
  • Boter; suiker, zout en vanille extract mixen tot een crème.
  • Eieren 1 voor 1 toevoegen en goed laten opnemen in de massa.
  • De droge ingrediënten onder elkaar mengen en zeven boven de kom.
  • Kort door kloppen en de melk toevoegen.
  • Verder kloppen tot het een mooi geheel is.
  • Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met een bolletje deeg.
  • Bak de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.
  • Doe altijd de prikker test en laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen.
  • Italiaans kookschuim:
  • Kook 130 gram suiker met 50 milliliter water tot 120 graden.
  • Zodra het suikerwater kookt begin je met de volgende stap.
  • Klop het eiwit op, zet de machine op de hoogste snelheid, zodat het schuim goed luchtig wordt.
  • Laat het eiwit een paar seconden draaien en voeg 20 gram suiker toe.
  • Wanneer het suikerwater 120°C zet je de keukenmachine een standje lager in snelheid en voeg je het suikerwater in een kleine straal toe aan je opgeklopte eiwit.
  • Neem de uitgeknepen gelatine en warm deze even tot ze vloeibaar is.
  • Voeg ook deze toe aan het eiwit terwijl de machine verder klopt.
  • Voeg nu de aardbeien of frambozen coulis of een redelijke scheut extract toe.
  • Klop kort verder tot het geheel gemengd is.
  • Neem een spuitzak met een rond spuitmondje en doe hierin de crème.
  • Spuit de crème op de cupcakes.
  • egin in het midden en werk naar buiten toe, omhoogwerkend tot een een mooie punthoed.
  • Zet de cupcakes in de koelkast en laat ze een half uurtje rusten.
  • Smelt de Ruby chocolade.
  • Dit kun je au bain-marie doen of in de magnetron.
  • Gebruik je de magnetron ?
  • Verwarm de chocolade dan met telkens 30 seconden.
  • Roer de chocolade door tot alles mooi egaal gemengd is.
  • Schenk de chocolade over in een kommetje waarvan de opening groot genoeg is om de cupcake er onderste boven in te kunnen dippen.
  • De chocolade die je over hebt kun je laten opstijven en her gebruiken.
  • Dip de cupcakes in de chocolade en schud lichtjes zodat de overtollige chocolade eraf druipt. Zet ze op een dienblad en laat de chocolade nog even uitharden in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins