Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gambacurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
800
gram
gamba's
rauwe ongepelde
▢
¼
blok
santen
± 50 gr
▢
1
eetlepel
kokos
geraspte
▢
1
eetlepel
rijstebloem
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
ui
in dunne ringen
▢
1
rode Spaanse peper
in reepjes
▢
stukje
gember
van ± 1 x 2 cm / geraspt / verse
▢
5
teentjes
knoflook
▢
2
theelepels
kerriepoeder
mild
▢
1
theelepel
piment
gemalen
▢
2
theelepels
paprikapoeder
mild
▢
½
theelepel
ketoembar
koriander
▢
zout
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
8
takjes
koriander
▢
peper
Instructions
Pel de gamba's.
Maak met een scherp mesje een inkeping in de rug en verwijder het zwarte stukje darm.
Los in 3 dl heet water de santen op.
Rooster in een droge koekenpan de kokos en de rijstebloem lichtbruin en roer er van het vuur af 1 dl opgeloste santen door.
Verhit in een braadpan de olie.
Bak de ui, Spaanse peper en gember ± 5 minuten zachtjes.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de kerriepoeder, piment, paprikapoeder en ketoembar toe.
Bak nog ± 2 minuten zachtjes.
Voeg het kokosmengsel en de rest van de opgeloste santen toe.
Laat +- 10 minuten zachtjes koken.
Doe de gamba's erbij en laat nog ± 8 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Knip de koriander erboven fijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
India