Gambacurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram gamba's rauwe ongepelde
  • ¼ blok santen ± 50 gr
  • 1 eetlepel kokos geraspte
  • 1 eetlepel rijstebloem
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui in dunne ringen
  • 1 rode Spaanse peper in reepjes
  • stukje gember van ± 1 x 2 cm / geraspt / verse
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder mild
  • 1 theelepel piment gemalen
  • 2 theelepels paprikapoeder mild
  • ½ theelepel ketoembar koriander
  • zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 8 takjes koriander
  • peper

Instructies

  • Pel de gamba's.
  • Maak met een scherp mesje een inkeping in de rug en verwijder het zwarte stukje darm.
  • Los in 3 dl heet water de santen op.
  • Rooster in een droge koekenpan de kokos en de rijstebloem lichtbruin en roer er van het vuur af 1 dl opgeloste santen door.
  • Verhit in een braadpan de olie.
  • Bak de ui, Spaanse peper en gember ± 5 minuten zachtjes.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de kerriepoeder, piment, paprikapoeder en ketoembar toe.
  • Bak nog ± 2 minuten zachtjes.
  • Voeg het kokosmengsel en de rest van de opgeloste santen toe.
  • Laat +- 10 minuten zachtjes koken.
  • Doe de gamba's erbij en laat nog ± 8 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Knip de koriander erboven fijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst India