Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba’s geflambeerd
Porties:
4
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
16
gamba’s
▢
1
borrelglaasje
cognac
▢
2
tl
venkelzaad
▢
4
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
2
takjes
tijm
▢
cayennepeper
▢
2
teentjes
knoflook
▢
zout
▢
olijfolie
Instructies
Pel de staarten van de gamba’s, laat de koppen er aan zitten.
Deze geven veel smaak af tijdens het bakken.
Haal het darmkanaal eruit.
Verwarm een scheut olie in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de gamba’s.
Voeg de takjes tijm, het venkelzaad, zout, cayennepeper en de gesnipperde knoflook toe.
Zet de afzuigkap uit!
Flambeer de gamba’s met de cognac.
Voeg de crème fraîche toe en roer goed door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten