Gamba’s geflambeerd

Gamba’s geflambeerd

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 16 gamba’s
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 2 tl venkelzaad
  • 4 eetlepel(s) crème fraîche
  • 2 takjes tijm
  • cayennepeper
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Pel de staarten van de gamba’s, laat de koppen er aan zitten.
  • Deze geven veel smaak af tijdens het bakken.
  • Haal het darmkanaal eruit.
  • Verwarm een scheut olie in een koekenpan op hoog vuur.
  • Bak de gamba’s.
  • Voeg de takjes tijm, het venkelzaad, zout, cayennepeper en de gesnipperde knoflook toe.
  • Zet de afzuigkap uit!
  • Flambeer de gamba’s met de cognac.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer goed door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten