Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gambaspiesjes
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
houten spiesjes
Ingredients
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
theelepel
geraspte limoenschil
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
20
grote
garnalen
rauwe gepelde
▢
5
kerstomaatjes
gehalveerde
▢
zout
▢
peper
Instructions
Vermeng de olie, de limoenschil en de knoflook.
Prik aan elke spies 2 garnalen en 1 halve kerstomaat en bestrijk de spiesjes met de knoflookolie.
Verwarm de oven voor op 240°C en bak de spiesjes 5-7 minuten in het midden van de oven tot de garnalen gaar zijn.
Bestrooi de spiesjes voor het serveren met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Vervang de gamba's door blokjes zalm van ± 2 x 2 cm.
Bak de zalmspiesjes ± 5 minuten en keer ze tijdens het bakken 1 keer om.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tapas
Land van herkomst
Spanje