Gambaspiesjes

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel geraspte limoenschil
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 20 grote garnalen rauwe gepelde
  • 5 kerstomaatjes gehalveerde
  • zout
  • peper

Instructies

  • Vermeng de olie, de limoenschil en de knoflook.
  • Prik aan elke spies 2 garnalen en 1 halve kerstomaat en bestrijk de spiesjes met de knoflookolie.
  • Verwarm de oven voor op 240°C en bak de spiesjes 5-7 minuten in het midden van de oven tot de garnalen gaar zijn.
  • Bestrooi de spiesjes voor het serveren met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

Vervang de gamba’s door blokjes zalm van ± 2 x 2 cm.
Bak de zalmspiesjes ± 5 minuten en keer ze tijdens het bakken 1 keer om.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Tapas
Land van herkomst Spanje