Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
grote
garnalen gepeld
▢
2
limoenen
▢
1
eetlepel(s)
zoute ketjap
asin
▢
1
eetlepel(s)
zoete ketjap
manis
▢
3
tenen
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
komijn
▢
1
eetlepel(s)
gember poeder
▢
1
eetlepel(s)
uienpoeder
▢
1
laurierblaadje
▢
½
tl
nootmuskaat
▢
½
tl
chili of cayennepeper
▢
zout.
Instructies
Meng alle ingrediënten met elkaar behalve de limoen.
Snijd in 1 limoen in schijfjes.
Pers de helt van de andere limoen bij de garnalen marinade.
Laat de garnalen minimaal 2 uur maar het liefst een hele nacht in de marinade liggen.
Roerbakken voor enkele minuten in de pan totdat de garnalen mooi roze zien
(de meeste mensen bakken garnalen te ver door waardoor ze taai worden,
niet langer dan 5 a 6 minuten)
strooi er naar smaak nog wat koriander over. ...
smakelijk eten ,
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten