Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 25 grote garnalen gepeld
- 2 limoenen
- 1 eetlepel(s) zoute ketjap asin
- 1 eetlepel(s) zoete ketjap manis
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) komijn
- 1 eetlepel(s) gember poeder
- 1 eetlepel(s) uienpoeder
- 1 laurierblaadje
- ½ tl nootmuskaat
- ½ tl chili of cayennepeper
- zout.
Instructies
- Meng alle ingrediënten met elkaar behalve de limoen.
- Snijd in 1 limoen in schijfjes.
- Pers de helt van de andere limoen bij de garnalen marinade.
- Laat de garnalen minimaal 2 uur maar het liefst een hele nacht in de marinade liggen.
- Roerbakken voor enkele minuten in de pan totdat de garnalen mooi roze zien
- (de meeste mensen bakken garnalen te ver door waardoor ze taai worden,
- niet langer dan 5 a 6 minuten)
- strooi er naar smaak nog wat koriander over. ...
- smakelijk eten ,