Garnalen

Garnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 grote garnalen gepeld
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel(s) zoute ketjap asin
  • 1 eetlepel(s) zoete ketjap manis
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) komijn
  • 1 eetlepel(s) gember poeder
  • 1 eetlepel(s) uienpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl chili of cayennepeper
  • zout.

Instructies

  • Meng alle ingrediënten met elkaar behalve de limoen.
  • Snijd in 1 limoen in schijfjes.
  • Pers de helt van de andere limoen bij de garnalen marinade.
  • Laat de garnalen minimaal 2 uur maar het liefst een hele nacht in de marinade liggen.
  • Roerbakken voor enkele minuten in de pan totdat de garnalen mooi roze zien
  • (de meeste mensen bakken garnalen te ver door waardoor ze taai worden,
  • niet langer dan 5 a 6 minuten)
  • strooi er naar smaak nog wat koriander over. ...
  • smakelijk eten ,
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten