Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalen met tomaten over witte rijst
Snel en makkelijk gerecht met garnalen, tomaten en witte rijst, perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
pan
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
gehakt
▢
500
gram
garnalen
gepeld
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
2
theelepels
paprikapoeder
▢
Peterselie
▢
175
gram
rijst
▢
125
gram
tomaten
gehalveerd
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwarm de olie in een koekenpan.
Voeg de garnalen toe en bak ze 30 seconden op matig vuur.
Schep de garnalen om en roerbak ze nog 45 seconden tot ze ondoorzichtig zijn.
Neem de pan van het vuur en schep de garnalen op de rijst.
Verdeel de gehalveerde tomaten over de rijst.
Garneer met peterselie.
Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Verdeel over 4 borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een rucolasalade met basilicumvinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden