Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalencurry 2
AllerHande september 2001
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
2
rode uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
cm
verse gemberwortel
▢
2
bak
cocktailgarnalen
à 125 g
▢
½
eetlepel(s)
milde currypasta
pot à 283 g
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
½
theelepel
kardemomfruit
gemalen
▢
2
eetlepel(s)
zure room
▢
200
ml
kokosmelk
▢
zout
Instructions
Uien en knoflook pellen en gember schillen.
In keukenmachine ui, knoflook en gember tot pasta pureren.
Garnalen bestrijken met klein beetje currypasta.
In wok 1 eetlepel olie verhitten en garnalen al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
Garnalen op bord scheppen.
In wok rest van olie verhitten.
Rest van currypasta met kardemom erdoor roeren.
Uienpasta toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes fruiten.
Zure room en kokosmelk erdoor roeren en geheel ca. 5 minuten laten pruttelen tot dikke saus ontstaat.
Garnalen erdoor scheppen en nog ca. 2 minuten meewarmen.
Op smaak brengen met zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rijst en mango- of tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
India