Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalensoep van Harry Bloksma
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Kooktijd
25
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Ingrediënten
▢
2
el
olijfolie
▢
1
ui gesnipperd
▢
1
rode peper in ringetjes gesneden
▢
4
teentjes
knoflook fijngehakt
▢
40
gram
langkorrel rijst
▢
1
snufje
chiliflokken
▢
2
tl
zout
▢
400
gram
tomatenblokjes uit blik
▢
400
ml
water
▢
100
ml
kokosmelk ongezoet
▢
500
gram
gepelde grote garnalen
rauw
▢
2
tl
gemalen zwarte peper
▢
1
sap van 1 limoen
▢
½
bosje
peterselie
Instructies
Verwarm de olie in een soeppan.
Voeg de ui, rode peper en de knoflook toe.
Roer tot deze zacht zijn.
Voeg de rijst, chilivlokken, zout, tomaten en water toe.
Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken totdat de rijst bijna gaar is
Roer de kokosmelk erdoor.
Breng tegen de kook aan en voeg de garnalen toe.
Na ongeveer 4 minuten zijn de garnalen gaar.
Voeg als laatste het limoensap, de peper en de fijngehakte peterselie toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten