Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode peper in ringetjes gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 40 gram langkorrel rijst
- 1 snufje chiliflokken
- 2 tl zout
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 400 ml water
- 100 ml kokosmelk ongezoet
- 500 gram gepelde grote garnalen rauw
- 2 tl gemalen zwarte peper
- 1 sap van 1 limoen
- ½ bosje peterselie
Instructies
- Verwarm de olie in een soeppan.
- Voeg de ui, rode peper en de knoflook toe.
- Roer tot deze zacht zijn.
- Voeg de rijst, chilivlokken, zout, tomaten en water toe.
- Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken totdat de rijst bijna gaar is
- Roer de kokosmelk erdoor.
- Breng tegen de kook aan en voeg de garnalen toe.
- Na ongeveer 4 minuten zijn de garnalen gaar.
- Voeg als laatste het limoensap, de peper en de fijngehakte peterselie toe.