Garnalensoep

Garnalensoep van Harry Bloksma

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode peper in ringetjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 40 gram langkorrel rijst
  • 1 snufje chiliflokken
  • 2 tl zout
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 ml water
  • 100 ml kokosmelk ongezoet
  • 500 gram gepelde grote garnalen rauw
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • 1 sap van 1 limoen
  • ½ bosje peterselie

Instructies

  • Verwarm de olie in een soeppan.
  • Voeg de ui, rode peper en de knoflook toe.
  • Roer tot deze zacht zijn.
  • Voeg de rijst, chilivlokken, zout, tomaten en water toe.
  • Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken totdat de rijst bijna gaar is
  • Roer de kokosmelk erdoor.
  • Breng tegen de kook aan en voeg de garnalen toe.
  • Na ongeveer 4 minuten zijn de garnalen gaar.
  • Voeg als laatste het limoensap, de peper en de fijngehakte peterselie toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten