Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gazpacho van Astrid Veltman 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
grofgesneden ontvelde
tomaten
▢
½
grofgesneden geschilde
komkommer
▢
½
grofgesneden
ui
▢
½
grofgesneden van zaad ontdane
paprika
▢
2
grofgesneden teentjes
knoflook
▢
3
eetlepels
witbroodkruim
▢
1
eetlepel
wijnazijn
▢
1
theelepel
zout
▢
2
theelepel
olijfolie
▢
mespunt
cayennepeper
▢
mespunt gedroogde
munt
▢
½
theelepel
majoraan
▢
ijs
Voor de garnering:
▢
blokjes gebakken
brood
▢
1
kleingesneden
ui
▢
½
in blokjes gesneden
komkommer
▢
½
in stukjes gesneden van zaad ontdane
paprika
▢
2
fijngeprakte hardgekookte
ei
▢
4
in blokjes gesneden van zaad ontdane
tomaten
Ook nodig:
▢
mixer
▢
soepterrine
Instructies
Doe de tomaat, komkommer, ui, paprika, knoflook en witbrood in een mengbeker en klop alles met de mixer tot een puree.
Meng er 5 dl water, de azijn, zout, de olijfolie en de kruiden door.
Laat de soep 2 uur in de koelkast koud worden.
Roer alles voor het opdienen nog even door en serveer de soep in een soepterrine.
Doe er vlak voor het opdienen wat grofgehakte ijsblokjes in.
Zet alle ingrediënten voor de garnering in aparte schaaltjes op tafel en laat een ieder die naar eigen smaak aan de soep toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Spanje