Gazpacho 2

      Reacties uitgeschakeld voor Gazpacho 2

Gazpacho 2

Recept afdrukken
CategorieSoep
KeukenSpanje
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 500 grofgesneden ontvelde tomaten
  • 1/2 grofgesneden geschilde komkommer
  • 1/2 grofgesneden ui
  • 1/2 grofgesneden van zaad ontdane paprika
  • 2 grofgesneden teentjes knoflook
  • 3 eetlepels witbroodkruim
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels olijfolie
  • mespunt cayennepeper
  • mespunt gedroogde munt
  • 1/2 theelepel majoraan
  • ijs

Voor de garnering:

  • blokjes gebakken brood
  • 1 kleingesneden ui
  • 1/2 in blokjes gesneden komkommer
  • 1/2 in stukjes gesneden van zaad ontdane paprika
  • 2 fijngeprakte hardgekookte ei
  • 4 in blokjes gesneden van zaad ontdane tomaten

Ook nodig:

Bereidingswijze

  • Doe de tomaat, komkommer, ui, paprika, knoflook en witbrood in een mengbeker en klop alles met de mixer tot een puree.
  • Meng er 5 dl water, de azijn, zout, de olijfolie en de kruiden door.
  • Laat de soep 2 uur in de koelkast koud worden.
  • Roer alles voor het opdienen nog even door en serveer de soep in een soepterrine.
  • Doe er vlak voor het opdienen wat grofgehakte ijsblokjes in.
  • Zet alle ingrediënten voor de garnering in aparte schaaltjes op tafel en laat een ieder die naar eigen smaak aan de soep toevoegen.